Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

Lustrum
Even voorstellen

Het lustrum van Jan

4 januari 2024

Jan van Gurp werkt alweer vijf jaar voor Livits. Ja, dat heet een lustrum. Hoe kijk je terug op vijf jaar bij Livits. Dat lees je in dit artikel.

Mijn lustrum bij Livits

Na jarenlang vanuit Breda in de Randstad te hebben gewerkt besloot ik om mijn volgende baan dichter bij huis te zoeken zodat ik op de fiets naar mijn werk kon. Het werd CCI Groep met het voor mij nog volkomen onbekende product Livits. Ik kwam er in dienst als programmeur en Scrum Master.

Dat was vijf jaar geleden.

Terugkijkend op deze periode zie ik een prachtig product, betrokken en prettige collega's en veel technische veranderingen. Ik zag een verhuizing naar een nieuw, fijner kantoor. En natuurlijk kwam – en bleef – het thuiswerken en het flexibel werken waardoor we op een prettiger manier ons werk kunnen doen. Maar anderzijds waren er in mijn begintijd helaas ook veel personele veranderingen, op alle niveaus.

We zijn de laatste jaren mooie stappen aan het zetten met het creëren van functionaliteit met ‘onder de motorkap’ moderne code in een Azure-omgeving. Azure is het cloudplatform van Microsoft en biedt veel mogelijkheden voor het maken en beheren van moderne computerprogramma’s. Voor mij als programmeur is werken binnen die Azure-omgeving erg uitdagend. Niet alleen werk je met de modernste technieken, je vergroot ook je eigen kennis omdat die omgeving zich continu uitbreidt. We hebben grote plannen om op deze weg door te gaan en Livits hiermee naar een hoger plan te brengen.

Livits gaat al heel wat jaren mee en bevat dus ook een flinke hoeveelheid code. Deze code moeten we natuurlijk ook onderhouden en uitbreiden. Voor mij is het meedenken over wat we kunnen moderniseren en wat we vooralsnog binnen de ‘oude’ basis onderhouden een interessante uitdaging. In de afgelopen vijf jaar heb ik gezien dat we steeds meer bewust – en kritischer – bij deze keuze stilstaan.

Naast programmeur ben ik ook Scrum Master. Een aardige Nederlandse vertaling hiervoor zou ‘procesbegeleider’ zijn: ik help het programmeerteam waar ik onderdeel van uitmaak om het werk wat we moeten doen zoveel mogelijk volgens de door ons afgesproken technische regels, kwaliteitsafspraken en procedures uit te voeren.

Samen met mijn R&D-collega's hoop ik Livits te kunnen blijven verbeteren om het een moderner, mooier en gebruikersvriendelijker product te maken.

Jan van Gurp

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok