Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

Umbraco-website
Websites

Hoe snel kan ik een Umbraco-website krijgen?

3 april 2023

Iedereen weet dat de website het digitale uithangbord is van een vereniging. Toch zien we dat een behoorlijk aantal websites aan vervanging toe zijn. Vervanging die nodig is om noodzakelijke verbetering te realiseren. De overstap naar het Umbraco CMS, dat veel meer mogelijkheden biedt, ligt dan voor de hand. Maar een nieuwe website ontwikkelen kan tijdrovend zijn. Hoe kun je nu sneller en eenvoudiger een website realiseren in Umbraco? Met deze vraag zijn we aan de slag gegaan en als antwoord realiseren we de Umbraco starterkit.

Wat is het?

De Umbraco starterkit is een standaardpakket met templates en componenten. Het lijkt wat op het STS-concept dat we in het verleden hadden, maar is ook fundamenteel anders omdat in deze starterkit veel meer flexibiliteit zit. STS was een vast gegeven en dat is hier niet het geval. De opzet kan tot wel 30% aan doorlooptijd schelen, waardoor je veel sneller een nieuwe site kunt lanceren.

Hoe werkt het?

Momenteel ontwikkelen we websites veelal specifiek op maat. Dit doen we op basis van het ontwerp dat we aangeleverd krijgen. Dat betekent dat het project normaal gesproken een doorlooptijd van ongeveer 15 tot 20 weken heeft. Voor een kleinere website ligt dat tussen de 7 en de 12 weken.

Ook bij het werken met de Umbraco starterkit is een design het vertrekpunt. Vanuit dat ontwerp bepalen wij dan welke standaardpagina’s de nieuwe website moet bevatten. Dit zijn de templates die je kunt kiezen bij het aanmaken van een websitepagina. Doordat een groot aantal templates en standaard componenten vooraf ontwikkeld zijn, dringt de Umbraco starterkit de implementatietijd terug.

Daarnaast bevat een website een aantal standaard componenten. Denk aan SEO-opties, een FAQ-overzicht, een personenoverzicht, een documentenoverzicht en een aantal opties voor afbeeldingen en iconen.

Wanneer je kiest voor dit concept en je gaat werken met een ontwerpbureau, dan is goede afstemming van belang. In basis zijn er geen beperkingen voor het ontwerp, al is het wel belangrijk dit af te stemmen op de templates die beschikbaar zijn.

Wat is Umbraco?

Umbraco is het nieuwe open source Content Management Systeem (CMS) dat we steeds verder integreren in de Livits architectuur. In 2020 hebben we de keuze gemaakt om hierop in te zetten. Umbraco is de veilige en toekomstvaste keuze voor het CMS als het gaat om een corporate website. Hier, hier en hier lees je er meer over.

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande? Neem dan contact op met je klantmanager of bel rechtstreeks via 076 - 578 0950. Mailen kan natuurlijk ook via info@Livits.nl.

 

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok