Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

Websites
GA4
SEO

De nieuwe website van Waterbouwers is live!

4 januari 2024

Je website is je digitale etalage. En eens in de zoveel tijd is die toe aan vernieuwing. De Nederlandse Vereniging van Waterbouwers vonden het in het najaar van 2022 tijd om hun website volledig nieuw op te zetten. Afgelopen november is de nieuwe website live gegaan.

Het traject

De eerste stap in het opnieuw opzetten van een website is nadenken over de nieuwe vormgeving. Dat was ook de start bij Waterbouwers. Er is bepaald hoe de pagina’s eruit moesten zien (wireframes) en wat de uitstraling van de site moest zijn. Vaak wordt dit door een gespecialiseerd designbureau gedaan, in dit geval hebben we samen met de vereniging opgepakt. Daarna is de site gebouwd. Hiervoor hebben wij een aantal templates ontwikkeld, die daarna door de vereniging van content is voorzien. Er is voor de site – meer dan voorheen – gebruik gemaakt van bewegende beelden. Hierdoor heeft de site een aantrekkelijke uitstraling gekregen. Het resultaat kunnen jullie vinden op https://www.waterbouwers.nl/.

Hoe is de site verbeterd?

Jaarlijks voeren wij een onderzoek uit naar de prestaties van de websites van onze klanten. Dat hebben we begin dit jaar uitgevoerd, en voeren we begin 2024 ook weer uit. Hiermee kunnen we zien hoe de nieuwe site presteert ten opzichte van de vorige. Vooral op het gebied van toegankelijkheid heeft de site een enorme sprong gemaakt. Hier is de verbetering ongeveer 20% zowel op mobiel als op desktop gebruik. Op het gebied van prestaties zien we een lichte verbetering, op mobiel gebied ongeveer 10%, de prestatie op een desktop-weergave is licht verbeterd.

Interesse of vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande? Neem dan rechtstreeks contact met ons op. Dat kan via je klantmanager, via ons kantoor (076-578 09 50) of via de Livits Connect app.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok