Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

umbraco
Umbraco-website

Livits @ The Dutch Umbraco Experience 2023 

31 oktober 2023

Afgelopen september ging Team A (1 van onze development teams) naar The Dutch Umbraco Experience 2023.  The Dutch Umbraco Experience is een jaarlijks terugkerend evenement waar ontwikkelaars, marketeers, content-editors en iedereen die interesse heeft in Umbraco samenkomt. De focus van het event ligt op het delen van kennis en goede voorbeelden uit de industrie. Het delen van deze informatie vindt plaats tijdens diverse sessies maar ook tijdens de breaks en bij de afsluitende borrel zoekt men elkaar op.  

Vanuit Umbraco HQ waren er diverse medewerkers aanwezig. Zij gaven een interessante inkijk in de ontwikkeling van het platform voor de komende jaren. Alvast een korte samenvatting, Umbraco ontwikkelt zich steeds verder als DXP (Digital Experience Platform) met daarbij een steeds grotere voor rol de headless capaciteiten van het platform.  

Umbraco positioneert zich als een erg gebruiksvriendelijk platform. Zowel voor de eindgebruiker als voor de ontwikkelaar. Tijdens de sessies gericht op ontwikkelaars werd hier veel aandacht aan besteed. 
Umbraco gaat nog betere ondersteuning bieden om componenten (maatwerk property editors) toe te kunnen voegen. Deze componenten kunnen gebruik maken van alle functionaliteiten, libraries, en API's die beschikbaar zijn. Doordat er geen beperkingen zijn kun je componenten naadloos integreren qua techniek en lay-out.  

Daarnaast kregen we informatie over het nieuwe project Bellisima waar Umbraco op dit moment mee bezig is. Bellisima is de werknaam van het project om de gehele backoffice van Umbraco te vernieuwen. De huidige backoffice maakt op dit moment nog gebruik van Angular. Om minder afhankelijk te zijn van externe tools en meer te leunen op webstandaarden als web components wordt de backoffice vernieuwd. Hierdoor zal de kans op bugs bij een nieuwe release kleiner worden. 
 
Al met al was het een ontzettend leerzame en inspirerende dag.

Wil je het hele verslag van ons bezoek aan de Umbraco Experience lezen? Klik hier voor het gehele artikel.

 

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok