Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

Onboardingproces
Ledenadministratie

Hoe bespaar je tijd in het onboardingsproces?

8 juni 2023

In de vorige nieuwsbrief vertelden we je waarom onboarding van nieuwe leden belangrijk is. In dit artikel nemen we je mee in de processen die erachter schuilgaan en hoe je deze kunt vereenvoudigen en versnellen.  

 

Het proces van onboarding

In het proces van onboarding doorloopt een potentieel lid een aantal verschillende stappen. Het begint meestal met het aanvragen van het lidmaatschap door middel van een inschrijfformulier. 
Daarna wordt de aanvraag beoordeeld door de vereniging, waarbij wordt gecontroleerd of de persoon of het bedrijf voldoet aan de toelatingscriteria. Na acceptatie ontvangt het nieuwe lid een bevestiging.
Het kan zijn dat een lid direct inloggegevens krijgt voor bijvoorbeeld een ledenportaal of wordt uitgenodigd om deel te nemen aan welkomstactiviteiten, zoals een introductiebijeenkomst, workshops of trainingen. Tijdens deze evenementen krijgen nieuwe leden de kans om de vereniging en de activiteiten beter te leren kennen, andere leden te leren kennen en zo hun netwerk te vergroten.
Als laatste stap in het proces volgt de financiële afhandeling met het versturen van de factuur voor inschrijf -en lidmaatschapsgeld.

Hoe kun tijd besparen in dit proces?

Je kunt dit proces als vereniging op een aantal manieren vergemakkelijken:

  • Door gebruik te maken van online aanmelding kunnen potentiële leden gemakkelijk lid worden zonder de noodzaak van papieren formulieren. Dit vermindert de administratieve last en versnelt het proces.
  • Automatische verwerking: door het aanmeldformulier te koppelen aan het CRM kunnen aanmeldingen automatisch worden verwerkt. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten.
  • Verstuur geautomatiseerde welkomstberichten, herinneringen en follow-ups, zodat nieuwe leden zich welkom voelen en je als vereniging een professionele eerste indruk maakt.
  • Een speciale welkomstportal op de website van de vereniging kan nieuwe leden voorzien van handige en relevante informatie, documenten en hulpmiddelen om hen te helpen bij het integreren in de vereniging.

Meer weten? Neem dan vooral contact met ons op! In de volgende nieuwsbrief nemen we je mee in een aantal praktijkvoorbeelden op het gebied van onboarding.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok