Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

Ledennet
Ledenportaal

Wat heb je als vereniging aan een ledenportaal of ledennet?

5 juni 2023

Zo goed als alle verenigingen hebben een corporate website. Het digitale uithangbord van de vereniging. Maar nog niet elke vereniging heeft een ledenportaal of ledennet. Wat heb je hieraan en waarom zou elke vereniging dit moeten hebben? Hieronder leggen we dit uit.

Een ledenportaal is een online omgeving die exclusief toegankelijk is voor de leden van een branchevereniging of beroepsvereniging. Zo’n omgeving biedt de leden veel voordelen: 

  • Gemakkelijk informatie delen: met een ledenportaal kan een vereniging snel en gemakkelijk belangrijke informatie delen die alleen bestemd is voor leden. Denk aan nieuwsbrieven, evenementen en andere relevante informatie.  
  • Faciliteren van netwerken en interactie: een ledenportaal biedt leden de mogelijkheid om onderling met elkaar in contact te komen bijvoorbeeld door een online community, artikelen, webinars of met een ledenzoeker. Dit versterkt de onderlinge band tussen de leden en bevordert de uitwisseling van kennis en ervaring. 
  • Het platform kan bijvoorbeeld (PE-) opleidingsmogelijkheden aanbieden en informatie verstrekken over certificeringen en accreditaties. 
  • Het bieden van self-service mogelijkheden voor leden. Als lid kun je zelf je gegevens aanpassen, maar ook facturen inzien, direct aanmelden voor evenementen, etc.  
  • Door een ledenportaal te bieden, laat de vereniging zien dat zij zich inzet voor de belangen van haar leden. Dit kan de betrokkenheid van leden vergroten en daarmee de aantrekkingskracht van de vereniging vergroten. 

Kortom, een ledenportaal biedt vele voordelen voor een branchevereniging of beroepsvereniging. Het helpt bij het verbeteren van de communicatie, professionalisering en betrokkenheid van de leden, en kan daarmee bijdragen aan het succes van de vereniging.  

Meer weten wat Livits kan betekenen bij het inrichten van een ledennet of ledenportaal? Neem vooral contact op! 

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok