Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

28
feb
User Interface

De toekomst van de Livits User Interface

28 februari 2023

Het antwoord op de vraag, wat de toekomst van de Livits UI is, werd beantwoord door onze stagiaire. Wie ons volgt op LinkedIn heeft op 31-1-2023 kunnen lezen dat Aliyah Eghaghe geslaagd is na een succesvolle afstudeerstage bij ons. Aan het begin van haar stage heeft Aliyah zich voorgesteld in onze nieuwsbrief en een toelichting gegeven op haar opdracht. Maar wat heeft dit dan opgeleverd? Dat lees je terug in dit bericht.

Opdracht en onderzoek

De behoeftes van de gebruikers van Livits in kaart te brengen en op basis van deze behoeftes de User Interface (UI) van Livits te verbeteren. Dat was de opdracht. Hiervoor heeft Aliyah een onderzoek gedaan onder de gebruikers van Livits. Dit heeft geholpen om de knelpunten te achterhalen en om de scope van haar verbeteringen te bepalen. Livits heeft natuurlijk veel functionaliteiten en schermen, dus het was belangrijk om hier een focus in aan te brengen.

In het plaatje hieronder zie je de resultaten van het onderzoek terug.

Afbeelding 1 Onderzoeksresultaten

Focus bepalen

Op basis van de onderzoeksresultaten werd gekeken naar de onderdelen waar focus op moest komen tijdens de stageperiode. Uiteindelijk is hier een top-3 uitgekomen waar verbeteringen in de user interface wenselijk zijn en die als voorbeeld kunnen dienen voor de rest.

  1. Tabellen
    Het gaat hier met name om de interactie van de tabellen en de beperkte functionaliteiten. Het vinden van informatie moet eenvoudiger.
  2. Menu-indeling
    Menu is nu verspreid op meerdere plaatsen hierdoor is het minder overzichtelijk. Herorganiseren zorgt voor een sneller navigatie door het systeem.
  3. Pop-ups
    De interactie van pop-ups is beperkt. Schuiven en schalen van de pop-ups is een stuk gebruiksvriendelijker. Ook de inhoud van pop-ups mag overzichtelijker.

Ontwikkelen en opleveren

In de laatste fase is Aliyah aan de slag gegaan met het daadwerkelijk ontwikkelen van wireframes en een clickable prototype waarmee wij een goed beeld hebben gekregen wat er uiteindelijk mogelijk zou kunnen zijn. Hierbij vooral rekening houdend met de laatste trends op het gebied van UI. De onderzoeksresultaten van Aliyah geven ons een richting voor de toekomst van de Livits UI. In de roadmapsessie tijdens ons klantevent hebben we een hierop een eerste doorkijk gegeven. Het is vooral bedoeld om een idee te geven hoe zou het kunnen worden… Hiervoor zijn namelijk ook technische randvoorwaarden waaraan moet worden voldaan.

Wat doen we nu?

De resultaten van Aliyah's onderzoekstage nemen we mee als basis voor de toekomst. En met een aantal concrete zaken gaan we al sneller aan de slag. Houdt bijvoorbeeld komende release in de gaten als het gaat om pop-ups. Een ook voeren we komend jaar verbeteringen door in de tabellen binnen Livits. Ik praat jullie graag in toekomstige sessies verder hierover bij.

Dankwoord van Aliyah

Gedurende de afgelopen 6 maanden heb ik bij Livits gewerkt aan mijn afstudeeropdracht ‘De toekomst van de Livits UI: gebruikersgemak voor ledenadministraties’ en ik kan met trots zeggen dat ik ben afgestudeerd! Natuurlijk was dit niet gelukt zonder de input van jou als klant, dus daarvoor wil ik je graag bedanken!

Livits bestaat uit een hecht en snel denkend team die de klant altijd op 1 heeft staan en dit is wat ze zo sterk maakt. Ik voelde mij welkom en iedereen was erg behulpzaam. Zo heeft Jan de tijd genomen om mij uit te leggen hoe Jira intern wordt gebruikt, heeft Sabrina mij geholpen met het contact met de klant en op de zeer stressvolle dag van mijn deadline mijn reflectie nog doorgelezen. Heeft Maarten taalfouten voor mij opgelost, hebben Immanuel en Paul in de laatste week nog geholpen met keuzes maken over de UI toen ik hier zelf niet uitkwam. Bjorn heeft mij nog geholpen met de tekst van mijn afstudeerzitting en heeft Sander mij goed begeleid op het front-end gedeelte en Julia mij tijdens mijn proces.

Iedereen binnen Livits, bedankt!

Liefs,

Aliyah Eghaghe

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande, neem dan contact met me op via julia@livits.nl of bel me via 076-578 09 50.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok