Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

05
sep

Kan ik in Livits velden verbergen die ik niet gebruik?

5 september 2023

Tot nu toe was het antwoord op de vraag of ongebruikte velden in Livits kunnen worden verborgen simpelweg ‘nee’. Daar brengen we nu verandering in! Vanaf nu is het mogelijk om niet-gebruikte velden te verbergen. In dit artikel lees je hier meer over.

Waar gaat het over?

Livits is een uitgebreid systeem waar heel veel verschillende soorten velden gebruikt worden. Dat is aan de ene kant prettig, omdat je hierdoor heel veel zaken vast kunt leggen. Aan de andere kant horen we regelmatig dat de gebruiksvriendelijkheid beter kan. Dat komt – voor een deel – ook door de grote hoeveelheid velden. Niet iedere organisatie gebruikt alle velden. Dat betekent dat er ook best wel wat niet gebruikte velden zijn, die wel op je scherm staan. Dat maakt schermen soms er vol met informatie, wat niet goed is voor de gebruikersvriendelijkheid.

Wat hebben we gedaan?

Vanaf nu kunnen velden aan- en uitgezet worden in Livits. We hebben dit nu beschikbaar gemaakt voor de meest gebruikte functionaliteit, namelijk Bedrijven, Personen en Bijeenkomsten. We gaan dit stap voor stap verder uitbreiden, op basis van de feedback die we vanuit jullie krijgen over het gebruik. We hebben ons nu met name gericht op dialogen in Livits, dus denk aan het aanmaken van een persoon, een bedrijf of een bijeenkomst.

In onderstaande afbeeldingen zie je wat voorbeelden hoe dit werkt. Hierbij gaat het om de velden LinkedIn, Facebook en Twitter. Links hoe dit scherm er normaal uitziet, rechts zijn deze verborgen.

 

In het volgende voorbeeld hebben we de velden voor Titel voor en Titel na verborgen.

 

Wat kost dit dan?

Dat is het mooie aan dit alles: deze functionaliteit stellen we gratis voor jullie beschikbaar. De aanpassing voeren we uit in de SLA-tijd, je moet dus wel een SLA hebben. Het mooie is ook nog dat we tijdens de aanpassing ook specifieke kleuren van je vereniging in kunnen stellen. Zo gaat Livits nog wat vertrouwder aanvoelen.

Belangrijk om te weten

Er is een aantal zaken belangrijk om te weten, wanneer je velden aan en uit wilt zetten:

  • Het aan- en uitzetten gebeurt op organisatieniveau. Dus wanneer je een veld verbergt, dan is dit voor alle backofficegebruikers van jouw organisatie verborgen;
  • Wanneer een scherm in kolommen is opgebouwd, zoals in de voorbeelden, dan verandert het aan- en uitzetten van de velden de rest van het scherm niet. Op de plek waar de velden stonden ontstaat een witte ruimte. Zijn er geen kolommen in een scherm, dan schuiven de velden op;
  • Je kunt velden niet zelf aan en uit zetten. Dat moeten wij voor jullie doen. Wanneer je dit wilt, neem dan contact op met support. Zij kunnen de velden voor je aan- en uitzetten.

Vragen hierover

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande? Neem dan contact op met je klantmanager of bel rechtstreeks via 076 - 578 0950. Mailen kan natuurlijk ook via support@Livits.nl.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok