Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

06
okt
Nieuws

Umbraco: CMS in lijn met onze visie

6 oktober 2020

Dat we tijdens de klantenmiddag een sessie hebben kunnen geven over Umbraco is een direct en concreet resultaat van onze nieuw geformuleerde visie. Daarin stellen we namelijk dat we de toekomst in willen gaan met open en slim koppelende IT-oplossingen

Deze koers betekent dat we gebruik gaan maken van een bestaand en bewezen CMS. Hiermee creëren we in de doorontwikkeling van Livits uiteindelijk meer focus op die onderdelen waar we goed in zijn en waar ons onderscheidend vermogen ligt. Dit resulteert in een beter Livits met modern CMS!

De keuze voor Umbraco betekent niet dat er afscheid wordt genomen van het Livits CMS. Sterker nog, we voorzien dat deze de komende jaren naast elkaar blijven bestaan. We positioneren het Livits CMS als de omgeving waar we data vanuit het CRM ontsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ledennet. We zullen steeds verder inzetten op dit soort integraties, die we stap voor stap ook beschikbaar maken voor Umbraco. We gaan er van uit dat het Livits CMS en Umbraco de komende 3 tot 5 jaar naast elkaar zullen bestaan en dus allebei doorontwikkeld en onderhouden worden.

Tijdens de sessie hebben we gebruik gemaakt van de moderniseringstijdlijn op onze website. Door de tijdlijn te gebruiken krijg je snel inzicht in de stappen die gezet zijn, waar we nu staan en wat er gepland is. Iedere keer als we een stapje afronden of een stapje bedenken dat in de toekomst plaats gaat vinden werken we de pagina bij. dus zet ‘m snel bij je favorieten!

De hoofdrol tijdens deze sessie was weggelegd voor Sjoerd. Hij is één van de webdevelopers bij CCI. Sjoerd nam de deelnemers mee op een uitgebreide tour door Umbraco waarbij hij bijvoorbeeld liet zien dat je zelf een eigen dashboard kunt maken voor acties die je vaak doet en dat Umbraco een ‘zoek’ functie heeft die het hele systeem doorzoekt.

De nadruk lag vooral op voorbeelden waarbij de gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit van Umbraco zichtbaar werd. Zoals drag & drop interfaces en het gemak waarmee je pagina’s kunt bouwen en indelen en content kunt creëren en bewerken.

Beelden zeggen in dit geval meer dan 1000 woorden, dus kijk hier vooral de sessie nog eens terug!

Zoals benoemd tijdens de sessie en ook terug te lezen op de tijdlijn willen we na het afronden van ons intern project dolgraag aan de slag met klant pilots. Op basis van het first come, first serve principe voorzien we ruimte voor maximaal 5 pilots. Dus heb je binnen jouw organisatie bijvoorbeeld een losstaande campagne website die geen gebruik maakt van andere data in Livits, of staat er op korte termijn iets gepland? Meld je dan!

 

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok