Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

21
dec
Mailverkeer

Tips om je mailverkeer te verbeteren

21 december 2021

In een eerder bericht lieten we je weten dat we overstappen naar Sendgrid om het emailverkeer vanuit Livits te verbeteren.

Wat is Sendgrid ook alweer? 

Sendgrid is een externe e-maildienst die we aan Livits kunnen koppelen. Een email wordt daarna niet meer verzonden vanuit onze eigen emailserver maar vanuit Sendgrid.  

Hoe kun je zelf emailverzendingen verbeteren? 

Buiten onze overstap naar Sengrid kun je zelf natuurlijk ook een aantal stappen ondernemen om je emailverkeer te verbeteren. Dit is niet afhankelijk van de overstap van Sendgrid, maar kun je altijd toepassen. We hebben hiervoor tips gevraagd aan een Sendgrid specialist en deze delen we graag met je! 

  • Voeg een afmeldoptie toe in alle e-mails die je verzendt. In Livits kun je via de emailservice in elke nieuwsbrief een afmeldknop/optie toevoegen. Hiervoor gebruik je het veld ‘Placeholder: Afmelden’. 
  • Kijk met regelmaat naar de bounces die je binnenkrijgt na verzending. Zorg ervoor dat emailadressen die niet meer bestaan verwijderd worden uit je mailinglijsten. Hierdoor werk je altijd met een up-to-date mailinglijstbestand. 
  • Zorg ervoor dat je leden het afzenderadres toevoegen aan hun whitelist. Je e-mails worden dan niet tegen gehouden door een spamfilter.  

Hulp nodig? 

Stel je vraag aan Livits Customer Support via Jira Servicedesk en we helpen je graag verder! 

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok