Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

27
aug
Nieuws

Overstap naar Sendgrid

27 augustus 2021

We willen je graag informeren over onze overstap naar SendGrid en de voordelen die dit met zich meebrengt voor jou als klant. In de afgelopen maanden hebben we helaas een aantal keer een blokkade van een van onze eigen e-mailservers door mailproviders gehad. Dit konden we gelukkig steeds snel oplossen maar gaf ons ook aanleiding het proces van het e-mailverkeer dat wij vanuit Livits genereren voor de toekomst onder de loop te nemen.

Wat is SendGrid?

SendGrid is een externe e-maildienst die we kunnen koppelen aan Livits. Vervolgens wordt een e-mail niet meer verzonden vanuit onze eigen e-mailserver maar vanuitmailservers van SendGrid.

Waarom overstappen naar SendGrid?

Met de toename van betere spamfilters zien we dat e-mailverkeer meer dan voorheen geblokkeerd wordt en niet aankomt bij de ontvangers. E-mailservers moeten een ‘reputatie’ opbouwen om te voorkomen dat e-mail in een spamfilter terechtkomt. Hoe beter de reputatie, hoe minder vaak e-mail door een spamfilter wordt tegengehouden. Bij SendGrid kunnen we een goede, stabiele reputatie opbouwen en vasthouden om er voor te zorgen dat jouw e-mailverkeer je leden ook werkelijk bereikt.

Voordelen van SendGrid ten opzichte van een lokale e-mailserver:

  • E-mail die verzonden wordt vanuit Livits komt (veel) minder vaak in een spam box terecht.
  • Via SendGrid hebben we de beschikking over meerdere e-mailservers. Als er een probleem is met één van deze servers, kan de e-mailverzending eenvoudig naar een andere e-mailserver worden overgezet.

Vervolgstappen

We gaan jullie als klant één voor één aansluiten op SendGrid. Omdat hiervoor DNS-wijzigingen nodig zijn kunnen wij dit niet zonder jullie hulp. Ons Customer Support team zal hiervoor contact met je opnemen zodra dat aan de orde is.

Heb je in de tussentijd vragen of wil je meer informatie hierover? Stuur ons dan gerust een mailtje via support@livits.nl

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok