Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

29
sep
GA4
Data
Websites

Over naar Google Analytics 4

29 september 2022

In onze vorige nieuwsbrief hebben we aangekondigd dat Google Analytics Universal per 1 juli 2023 stopt. Dit betekent dat je het beste zo snel mogelijk over kunt stappen naar de nieuwe versie, Google Analytics 4 (GA4). Een snelle overgang zorgt ervoor dat je website alvast statistieken gaat verzamelen in de toekomstbestendige versie van Google Analytics. Maar hoe werkt zo’n overgang? Hier helpen wij je bij, hieronder lees je hoe.

Wat houdt de overgang in?

Om de overstap te realiseren zijn er een aantal zaken van belang:

  1. Wij moeten de Google tags op jullie website aanpassen. Hier komt een stukje code bij waarmee we statistieken gaan sturen naar GA4
  2. Je moet weten hoe GA4 werkt. De omgeving is volledig nieuw, van belang is dat je na de overgang ook weet hoe een en ander functioneert. Daar helpen we je bij.
  3. Website statistieken zijn er niet voor niets, je wilt er uiteindelijk iets mee doen. Daarom bieden we een dashboard op maat aan, waarmee we je periodiek op de hoogte houden over de statistieken van je site. Ook helpen we je om hieruit de juiste actie te nemen waarmee je site daadwerkelijk verbeterd.

Hoe wij je begeleiden in de overgang

Omdat niet iedereen dezelfde wensen heeft we een drietal dienstverleningspakketten opgesteld om je in de overgang te begeleiden:

Optioneel bieden we daarnaast een introductie in het gebruik van GA4. Dit is vooral bedoeld voor nieuwe medewerkers.
Voor het adviesgesprek geldt dat we dat inplannen ongeveer 6 maanden na de overgang naar GA4, omdat we dan voldoende data verzameld hebben.

De inzet van en kennis over GA4 gaat je helpen om op basis van data te sturen op verbetering van je website. Naast de inzet van Google Analytics voor je website helpt Power BI je om op basis van data uit je ledenadministratie de juiste acties nemen. Hierover vertellen we je in de volgende nieuwsbrief meer.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande, neem dan rechtstreeks contact met ons op. Dat kan via je klantmanager, via ons kantoor (076-578 09 50) of via de Livits Connect app.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok