Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

26
mrt
Nieuws

Meer controle op je nieuwsbrieven: de opt-in | opt-out module

26 maart 2021

Je wilt relevant zijn voor je leden. Dat de informatie die je aanbiedt op maat is, en ook bedoeld voor de ontvanger. Livits biedt de mogelijkheid nieuwsbrieven te personaliseren. Veel van onze klanten doen dat ook. Daarnaast biedt Livits fijnmazige opt-in opt-out mogelijkheden met de de opt-in | opt-out module.

Wat is het?

Het aanbieden van een opt-out mogelijkheid is een wettelijke verplichting. Deze wordt dan ook standaard ondersteund in Livits. De standaard opt-out voorziening maakt het voor geadresseerden mogelijk om zich voor een specifieke nieuwsbrief uit te schrijven. De optionele opt-in | opt-out module gaat hierin een stap verder.

Met de opt-in | opt-out module geef je ontvangers meer regie. Nieuwsbrieven kunnen worden ingedeeld in categorieën. Per categorie kan een ontvanger aangeven of hij of zij deze informatie wil ontvangen. Dit zorgt ervoor dat nieuwsbrieven die wel ontvangen worden, beter gelezen worden. Daardoor wordt toegestuurde informatie relevanter en communicatie persoonlijker. Anders dan bij het afmelden voor een specifieke nieuwsbrief (de standaard opt-out mogelijkheid binnen Livits), laat een lid proactief in het Ledennet weten in welke informatie interesse is.

Hoe te implementeren?

Het implementeren van de opt-in | opt-out module vergt wat aandacht: vooral de manier waarop je je leden meeneemt in het gebruik van deze nieuwe functionaliteit is belangrijk. De technische implementatie is relatief eenvoudig. Tijdens het inrichtingsproces hebben we vooral aandacht voor de categorisering die moet worden aangebracht voor nieuwbrieven, het samenstellen van een eerste vulling voor de module en de communicatie hierover met je leden.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande, heb je ook interesse in de oplossing of een verbetersuggestie, neem dan contact op met je klantmanager of bel ons rechtstreeks op 076-578 09 50. Mailen kan natuurlijk ook via info@ccigroep.nl.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok