Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

30
sep
Contributie en facturatie

Niets is zo veranderlijk als… De contributie!

30 september 2021

Door onze nieuwe huisstijl zien we er natuurlijk helemaal fris en fruitig uit, maar we gaan ondertussen al aardig wat jaartjes mee. En, omdat gelukkig veel ledenorganisaties Livits gebruiken om hun contributie te berekenen en te innen, hebben we gedurende die jaren ook allerlei contributiebedragen, structuren en opbouwen voorbij zien komen.

Een titel met dubbele lading

Iedere keer is het nét weer even anders. Van een simpel vast bedrag, tot compleet variabele structuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan contributies gebaseerd op omzet, grootte of loonsom van de leden.

De dubbele lading van de titel zit ‘m in het feit, of mijn gevoel, dat de contributiestructuur er bij veel ledenorganisaties ook eentje is van: “zo doen we het nu eenmaal altijd al."

In hoeverre sluit bijvoorbeeld je contributiestructuur en de meerwaarde die je lidmaatschap (als het goed is 😉) biedt, nog aan op de wensen van de doelgroep die je bereikt en vooral wil bereiken. Als je leden bijvoorbeeld een groeiende behoefte hebben aan flexibiliteit, speel je hier dan ook actief op in met je aanbod van lidmaatschappen en contributie?

Een mooi voorbeeld dat ik onlangs tegenkwam is dat van Natuurmonumenten. Het vernieuwen van hun lidmaatschapsmodel gebaseerd op de behoeften van hun doelgroep zorgt voor een ledengroei van maar liefst 29%!

Jullie contributie voor 2022

Nu de blaadjes aan de bomen verkleuren en de temperaturen langzaam maar zeker dalen is de kans groot dat ‘contributie 2022’ onderwerp is van gesprek.

Misschien verandert de hoogte, opbouw of grondslag van jullie contributie of misschien komen jullie wel met een innovatief nieuw contributiemodel! Bespreek je ideeën snel met jouw functioneel consultant zodat we kunnen zorgen dat alles op tijd klaar staat.

Livits neemt je contributiewerk uit handen

Maak je voor jouw contributie nog geen, of nog maar deels, gebruik van Livits en wil je weten wat er nog meer mogelijk is?

Ik ben benieuwd naar jouw ideeën, daag je er op uit en vertel natuurlijk graag hoe Livits kan helpen. Of het nu gaat om:

  • Het op orde krijgen (en houden) van data om de contributie te kunnen bepalen;
  • Het berekenen van de contributie en het juist vastleggen van je lidmaatschappen;
  • Het innen van de contributie via Livits of een extern boekhoudpakket.

Bel of mail mij gerust voor een vrijblijvende kop koffie (digitaal of ‘echt’), inspiratie gegarandeerd!

Email: maarten@livits.nl

Telefoon: 06 14 73 70 82

Maarten Toornstra

Maarten Toornstra

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok