Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

27
okt

Livits Umbraco integratie

27 oktober 2022

In 2020 hebben we de keuze gemaakt om het open source Umbraco CMS te integreren in de Livits architectuur. Dit omdat veel klanten vroegen om een gebruikersvriendelijkere CMS-oplossing. De eerste stappen op het gebied van integratie hebben we ondertussen al gezet. In de customerboard van 29 september hebben we richting bepaald voor de volgende integraties.

Wat zegt de customerboard?

Er zijn twee manieren van integratie mogelijk, hieronder schematisch weergegeven.

Mogelijkheden Umbraco integratie

  1. Van Umbraco naar Livits: data wordt ingeschoten in Livits vanuit Umbraco. Denk hierbij aan een Ledennet dat volledig wordt opgebouwd binnen Umbraco, waarbij een ingelogd lid gegevens kan aanpassen die daarmee automatisch verwerkt worden in de administratie van Livits.
  2. Vanuit Livits gegevens publiceren in Umbraco. Denk hierbij aan een bijeenkomst die wordt aangemaakt in Livits en gepubliceerd op de Umbraco website.

De customerboard stelt dat beide varianten van integratie belangrijk zijn. Het is essentieel dat Umbraco op deze manier volledig in de Livits architectuur geïntegreerd wordt. Op advies van de customerboard starten we met de integratie waarbij we vanuit Livits iets kunnen publiceren binnen Umbraco. Dit met name omdat er al andere manier zijn om gegevens van leden automatisch te verwerken in Livits, denk aan geautomatiseerde formulieren of de Data Quality Checker. Zodra we de integratie vanuit Livits naar Umbraco gerealiseerd hebben, werken we verder aan de integratie vanuit Umbraco naar Livits. In een volgende roadmapsessie vertellen we hier meer over.

Wat is er al mogelijk?

Op dit moment is het al mogelijk om vanuit Livits via single sign-on direct toegang te krijgen tot het Umbraco CMS. Voorwaarde is wel dat je gebruikmaakt van de loginportal (hier meer over te lezen).

Daarnaast kan via onze API een grote hoeveelheid data vanuit Livits beschikbaar worden gemaakt binnen een Umbraco website.  Dit is een standaard REST API waarmee gegevens vanuit Livits opgevraagd en gepresenteerd kunnen worden.

Tenslotte is het mogelijk om visuele integratie te realiseren. Een ledennet dat nog is opgebouwd vanuit het Livits CMS maar er hetzelfde uitziet als de Umbraco-website. Een bezoeker merkt vrijwel niet dat dit feitelijk een andere omgeving is.

Over Umbraco

Umbraco is een open source content management systeem (CMS) dat bekendstaat om zijn gebruiksvriendelijkheid. Een groot aantal websites, ook in Nederland, is met dit content management systeem gerealiseerd.

Op https://umbraco.nl/ is meer informatie over Umbraco te lezen. In deze artikelen vind je meer over het Umbraco CMS binnen Livits:

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande, neem dan rechtstreeks contact met ons op. Dat kan via je klantmanager, via ons kantoor (076-578 09 50) of via de Livits Connect app.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok