Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

28
jan
ISO

ISO Certificering

28 januari 2022

Eén van de klantcommitments van het afgelopen jaar was het behalen van onze ISO certificering. Wie ons LinkedIn kanaal volgt weet ondertussen dat dit gelukt is. CCI is zowel ISO 9001 als ISO 27001-gecertificeerd. Maar wat hebben we dan precies behaald en wat hebben jullie daaraan?

Wat hebben we gedaan?

Het afgelopen jaar hebben we veel aandacht besteedt aan het doorvoeren van kwaliteitsverbetering in onze bedrijfsvoering. Met name op het gebied van informatiebeveiliging hebben we veel stappen gezet. We zijn daartoe een ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 27001 (informatiebeveiliging) certificeringstraject gestart. In dit traject hebben we alle processen binnen ons bedrijf in kaart gebracht, hierop een risico-inventarisatie gedaan en waar nodig verbeteringen doorgevoerd. Na een aantal interne audits, heeft ook een externe audit plaatsgevonden. In ons geval is deze door QualityMasters uitgevoerd. En met goed gevolg: we hebben onze certificering binnen!

Wat doe je voor zo’n certificering?

ISO gecertificeerd zijn betekent dat we in het bezit zijn van een kwaliteitskeurmerk. Een onafhankelijke derde partij heeft gekeken naar de processen binnen onze organisatie en deze getoetst aan de normen die ISO daaraan stelt. Zo kent de ISO 27001 standaard 114 controls waarop getoetst wordt. Denk aan hoe we omgaan met wachtwoorden of versleuteling, hoe we omgaan met informatie of hoe we de continuïteit van onze bedrijfsvoering hebben geregeld. Al deze zaken zijn tijdens de audit doorgelopen en van een voldoende niveau bevonden om het certificaat te behalen. Het betekent ook dat we jaarlijks een nieuwe audit krijgen, om te zien of we op het juiste niveau blijven acteren.

Wat hebben jullie daaraan?

Een ISO kwaliteitskeurmerk voor ons betekent dat onze klanten hierop meeliften. Een deel van de bedrijfsvoering van onze klanten is immers bij ons onder gebracht. We horen regelmatig dat, bijvoorbeeld bij een accountantscontrole, gevraagd wordt naar een kwaliteitskeurmerk. Dat kunnen we nu dus leveren op basis van onze ISO-certificering. Mochten jullie zelf een ISO-certificering overwegen, dan komt in het onderdeel leveranciersmanagement ook terug hoe jullie leveranciers dit hebben geregeld. Bij ons zit je dan dus goed. Een leuk weetje is dat voor overheidsorganisaties in zijn algemeenheid geldt dat alleen zaken wordt gedaan met ISO-gecertificeerde partijen.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande, neem dan contact op met je klantmanager of bel ons rechtstreeks via 076-578 09 50. Mailen kan natuurlijk ook via info@Livits.nl.

 

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok