Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

31
mrt
ISO
Veiligheid
Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging en Livits

31 maart 2022

Het afgelopen kwartaal hebben ik veel met jullie gedeeld over de stappen die we zetten op het gebied van informatiebeveiliging. Een onderwerp dat bij al onze klanten veel aandacht krijgt. In dit artikel geef ik een samenvatting van alle onderwerpen die ik geraakt heb.

De onderwerpen

ISO
Eind 2021 hebben wij onze ISO-certificering binnengehaald. Dat hebben we gedaan voor zowel ISO9001 (kwaliteit) als ISO27001 (informatiebeveiliging). En daar zijn we supertrots op. Vooral omdat we daarmee nog net wat meer garanties op het gebied van informatiebeveiliging kunnen geven. Hier vind je mijn video over dit onderwerp. In dit nieuwsbericht en hier op onze website vind je hierover meer informatie.

Verbeter je informatiebeveiliging in 8 stappen
Het verbeteren van informatiebeveiliging speelt ook bij veel van onze klanten. Vanuit het ISO-traject hebben we 8 simpele stappen geïdentificeerd die jou ook kunnen helpen om dit te bereiken. Deze zijn in deze whitepaper terug te lezen.

De menselijke factor
Vaak denken we dat technische maatregelen ons veilig gaan houden tegen cyberaanvallen. Alhoewel deze ook nodig zijn, blijkt dat wij zelf vaak het grootste risico vormen voor een geslaagde hack. De menselijke factor dus. In deze video vertel ik je daar meer over.

Wat zegt de wet?
Vrijwel iedereen heeft wel eens gehoord over de AVG. Het beeld is vaak dat deze Europese verordening zwart-wit is in wat wel en niet mag. De praktijk leert dat deze interpretabel is. Vanuit ons ISO traject hebben we veel ervaring opgedaan in de wijze waarop je hiermee om moet gaan. Heb je daar hulp bij nodig, laat me dat dan weten.

Hoe kies je je technische infrastructuur?
Dat lijkt een eenvoudige vraag, maar is het vaak niet. In deze video neem ik je mee in de drie overwegingen die op dit gebied in mijn ogen van groot belang zijn.

E-mail veiligheid
Nog steeds is e-mail één van de meest gebruikte middelen om met onze achterban te communiceren. Hoe doe je dat op een goede manier? Welke technische maatregelen moet je dan treffen, en welke aandachtspunten zijn er inhoudelijk voor je email communicatie. Hierover heb ik een whitepaper geschreven. Heb je hier interesse in, neem dan contact met me op.

Informatiebeveiliging in deze onrustige tijden
Nog dagelijks haalt de oorlog in Oekraïne de voorpagina’s. Daarmee is ook de dreiging voor cyberaanvallen toegenomen. Wat kun je op dit gebied van ons verwachten? In deze video vertel ik je daar meer over. We hebben over dit onderwerp ook een security update via de Livits connect app gestuurd.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande, neem dan rechtstreeks contact met me op. Dat kan via Frank@Livits.nl, via ons kantoor (076-578 09 50) of via de Livits connect app.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok