Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

27
okt
Data
ledendata
Power BI

Hoe kan ik zelf overzichten maken van Livits-data?

27 oktober 2022

Als professionele ledenorganisatie beschik je over veel gegevens van je leden en heb je veel informatie over je ledenbestand. Die waardevolle data staat in de Livits-database.

Maar hoe krijg je die data er op een overzichtelijke manier uit, zonder dat je hiervoor een Livits consultant in moet schakelen? Op het gebied van data en dashboarding is steeds meer mogelijk. Een van de krachtigste tools hiervoor is Microsoft Power BI. En nu slaan Livits en Power BI de handen ineen!

Werken met data en Power BI

Steeds meer Livits-klanten willen aan de slag met data om datagestuurd te kunnen werken. Goed gebruik van data zorgt voor meer inzicht en stelt jouw organisatie in staat keuzes te maken en koers te bepalen. Hierbij is het belangrijk dat je zelf aan het stuur zit, zelf kunt bepalen welke informatie je nodig hebt. Het kan zijn dat het bestuur van de vereniging vraagt om meer gedetailleerde rapportages en periodiek informatie wil ontvangen. Of je wilt snel en gemakkelijk zelf rapporten en dashboards kunnen genereren of aanpassen. Bijvoorbeeld met een overzicht je ledengroei en de activiteit van je leden inzien. De aanwezige rapporten binnen Livits zijn hiervoor een handige tool. Nadeel is dat een aanpassing hierin altijd de inzet vraagt van een Livits consultant. Dat geldt ook als je een overzicht wil dat niet al binnen Livits aanwezig is.

Hoe werkt de integratie tussen Power BI en Livits?  

Door middel van de integratie tussen Power BI en Livits heb je de beschikking over near realtime data uit de ledenadministratie. Je kunt hiermee zelf binnen Power BI overzichten samenstellen. Een Livits-veld erbij of juist eraf, het kan met een paar eenvoudige klikken.

Elke Livits-klant heeft een database met eigen tabellen. De data uit deze tabellen wordt in Power BI verzameld. Hiermee kunnen direct dashboards gemaakt worden in Power BI. Data wordt automatisch eenmaal daags ingelezen (door middel van nachtverwerking). De data in de rapportages is dus maximaal één dag oud.

Hoe ziet dat er dan uit?

We hebben een aantal standaardrapportages ontwikkeld die we beschikbaar stellen. Als klant kun je daarnaast ook zelf rapportages bouwen.

Hieronder een voorbeeld van een Power BI dashboard met Livits-data.

Afbeelding Power BI

Tijdens de implementatie zetten we de Power BI omgeving voor je op, geven een uitleg over het datamodel en zetten de eerste dashboards voor je klaar.

Meer weten?

Neem dan rechtstreeks contact met ons op. Dat kan via je klantmanager, via ons kantoor (076-578 09 50) of via de Livits Connect app.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok