Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

26
apr

Eerste bijeenkomst DNA denktank

26 april 2022

Op 4 april heb ik deelgenomen aan de eerste bijeenkomst met de DNA denktank 2022. We buigen ons hierin over de vraag hoe we de meerwaarde van verenigingen en het werken binnen verenigingen beter kunnen positioneren. Met een groep van tien betrokkenen denken we hierover na.

Wat hebben we besproken

Het is duidelijk dat dit een breed onderwerp is. We hebben stilgestaan bij het imago van verenigingen. Met betrekking tot de maatschappij, de overheid, leden en de arbeidsmarkt. Dit zijn nogal verschillende doelgroepen, waarbij we afgesproken hebben dat we de volgende bijeenkomst hierin gaan proberen wat kadering aan te brengen.

Verenigingen zijn vaak georganiseerd langs sectoren. We zien in toenemende mate dat er tussen verenigingen wordt samengewerkt. Waar dat vanuit het oogpunt van bedrijfsvoering iets op kan leveren, kan dit voor consumenten en ondernemers leiden tot onduidelijkheid. Helder zijn waarvoor een vereniging staat zorgt voor herkenbaarheid.

We zien allemaal dat verenigen van alle tijden is en altijd zal blijven bestaan. Een tegenbeweging van op een vereniging zorgt vaak voor een nieuwe vereniging. Voor zo ongeveer alles bestaat een vereniging, vaak zijn we van meerdere lid. Het aantonen van toegevoegde waarde door een vereniging en de mate waarop we trots zijn op een vereniging bepalen vaak het succes.

Duidelijk is ook dat een eenduidig beeld van verenigingen ontbreekt. De afgelopen pandemie heeft de maatschappelijke zichtbaarheid zeker goed gedaan. Toch is het niet eenvoudig feiten en cijfers van verenigingen op te halen. Zo bestaat er geen verenigingssectorcode bij de Kamer van Koophandel.

We komen eind mei voor de tweede keer bij elkaar. Ik zorg daarna weer voor een update.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande, neem dan rechtstreeks contact met me op. Dat kan via Frank@Livits.nl, via ons kantoor (076-578 09 50) of via de Livits connect app.

Frank van de Vinne - Directeur Livits

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok