Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

31
mei

Een veranderende wereld noodzaakt tot digitalisering

31 mei 2022

Hoe NRTO schakelde op de stap subsidie

Dat de wereld constant verandert horen we elke dag in het nieuws. Of het nu gaat om een pandemie, de coronacrisis of nieuwe wet- en regelgeving, verandering is een constante geworden. En verandering heeft ook vaak impact op het functioneren van een professionele ledenorganisatie. Digitalisering biedt vaak een mogelijkheid om in te spelen op deze verandering. Hoe je dit op praktische wijze kunt doen, vertellen we je samen met de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO) in een webinar op 05 juli om 16:00 uur.

De verandering bij NRTO: De STAP subsidie

Om de concurrentiepositie van Nederland sterk te houden, is scholing en opleiding van groot belang. Tot 2022 kon je daarop (onder voorwaarden) scholingskosten aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Vanaf 2022 kan dat niet meer en is hiervoor het STAP-budget in de plaats gekomen. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie, een subsidie van € 1.000 die te gebruiken is voor een training, cursus of opleiding. Deze is per 1 maart 2022 aan te vragen. Om de subsidie te kunnen gebruiken voor een opleiding is het een randvoorwaarde dat deze opgenomen staan in het STAP scholingsregister.

NRTO is als brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus een erkennende organisatie binnen de subsidieregeling. Dit betekent dat aangesloten leden die het NRTO keurmerk hebben behaald, door de NRTO kunnen worden geregistreerd in het STAP-scholingsregister. Opleiders die zijn erkend zijn zelf verantwoordelijk voor de registratie van hun opleidingen.

Wat betekent dit voor NRTO

Veel aangesloten leden gebruiken de NRTO als erkennende organisatie voor de STAP. Dit betekent een aanzienlijke hoeveelheid werk voor de organisatie.

Tijdens het webinar op 05 juli nemen we jullie mee in hoe dit gelopen is, wat het effect was bij NRTO en hoe we met digitalisering hiervoor een oplossing hebben bedacht. Wil je hier bij zijn? Schrijf je hier in!

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande, neem dan rechtstreeks contact met ons op. Dat kan via info@Livits.nl, via ons kantoor (076-578 09 50) of via de Livits connect app.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok