Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

24
feb

Denktank beter positioneren van verenigingen

24 februari 2022

Wij zijn al jaren trotse partner van De Nederlandse Associatie. De nieuwe directeur van DNA, Cécile Veldman, heeft ambitieuze plannen voor de doorontwikkeling van de club. Eén daarvan is de oprichting van een denktank die zich gaat buigen over de volgende vraag:

Hoe kun je de meerwaarde van verenigingen en het werken binnen verenigingen, beter positioneren?

Aan deze denktank zal ik deelnemen.

Achtergrond

Tijdens de pandemie is meer dan ooit gebleken wat de meerwaarde van een vereniging is. Niet alleen als vertegenwoordiging van een branche/sector, maar ook als plek waar mensen samenkomen en hun sociale contacten hebben.

In Nederland zorgen verenigingen achter de schermen voor samenhang en verbinding. Beslissers en beleidsmakers weten ze te vinden als het goed uitkomt – bijvoorbeeld om snel draagvlak te vinden voor coronamaatregelen. Maar ze worden evengoed weggezet als vertragend en te traditioneel. Nieuwe bewegingen zetten zich er tegen af, maar kiezen vaak toch al snel weer voor het verenigingsmodel om een en ander goed te organiseren. De uitdaging: Kun je dit imago een positieve twist geven? Kun je iets doen om verenigingen uit hun bescheidenheid te lokken?

Wat gaan we doen?

De DNA Denktank 2022 bestaat uit wetenschappers, bedrijven en DNA leden. In een aantal sessies gaan we met elkaar nadenken over bovenstaande vraag. Andere vragen die hierbij aan de orde komen zijn:

  • Hoe kijken mensen naar verenigingen?
  • Waarom verenigen mensen nog?
  • Zijn verenigingen nog van deze tijd?
  • Wat is de positie van verenigingen in Nederland in de toekomst?

Dit moet uiteindelijk leiden tot een artikel in VM Magazine en een sessie op het DNA-congres.

Wat kun jij doen?

Heb jij een mening over het bovenstaande? Deel die dan met mij, dan neem ik ‘m mee naar de denktank. Ik kom hierover dus graag met je in contact. Dat kan door me te bellen (06-29526083), via de Livits Connect App of per mail (Frank@Livits.nl) een berichtje te sturen.

Frank

Frank van de Vinne - Directeur CCI

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok