Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

12
nov
Blogs

De dag van de glimlach: hij komt eraan!

12 november 2020

Ik doe het beter met een glimlach op mijn gezicht. Dan voel ik de zon net wat meer schijnen, zelfs als het regent. Kan ik dat lastige gesprek of dat vervelende telefoontje net wat beter aan. Ik denk dat dat voor iedereen geldt. Wie kent niet de beelden van koeien die voor het eerst weer de wei in mogen. Of dat ene liedje uit je jeugd, waar je mooie herinneringen aan hebt. Ik denk dat ook een professionele organisatie baat heeft bij een happy face, een glimlach op iedereen zijn gezicht. En daarom organiseren wij op 1 april 2021 de dag van de glimlach.

Het waarom van de glimlach

Een glimlach is een vorm van informele non-verbale communicatie die wereldwijd gebruikt wordt. In onze cultuur betekent het vooral een uiting van vreugde, plezier, geluk. Wanneer je communiceert met een glimlach dan is het essentieel dat er echt contact is. Met een glimlach in het luchtledige communiceer je alleen naar jezelf. Ook leuk, maar mijn ervaring is dat een glimlach naar een ander echt blij kan maken.

Voor ons staat de dag van de glimlach vooral voor het plezier wat je elke dag zou moeten beleven. Voor echt persoonlijk contact en wederzijds begrip. Het staat voor de glimlach die je elke dag op je gezicht wilt. De warmte die een glimlach van een ander aan je geeft. Daar willen wij voor zorgen en deze dag willen we dat vieren.

Alleen voor deze dag?

Nee, natuurlijk niet. Wat we ook met deze dag willen zeggen is dat we willen gaan voor de glimlach. Werken met Livits moet dat op gaan leveren. Daar willen we veel aandacht aan geven. Livits moet intuïtief zijn, eenvoudig om mee te werken, tijd besparen. Contact met onze collega’s moet prettig en persoonlijk zijn. Je begrepen voelen en je daarmee een stukje blijer maken. Een glimlach moet terugkomen in alles wat we doen, daar werken wij aan.

Is dat dan alles?

Nou, niet helemaal. De dag van de glimlach wordt voor ons ook de aankondiging van iets nieuws. Iets waar warmte, een glimlach, plezier in wat je doet bij hoort. Als het ware een knipoog naar een nieuwe toekomst waar wij allemaal heel veel zin in hebben. Dat is iets symbolisch, gaat ook terugkomen in alles wat we doen en in wie wij willen zijn. Een verandering in stijl, een verandering in alles, een verandering die past bij onze nieuwe visie.

Ehmmm, begrijp ik dit nu allemaal?

Tsja, inderdaad, als je het bovenstaande allemaal leest, is dat nog een beetje vaag. En dat is nu precies de bedoeling. De komende weken zullen we je meer informeren en wat tipjes van de sluier oplichten. 2 maart 2021 lijkt ver weg, maar het is ook nog maar drie maanden. Houd dus onze nieuwsbrieven, website en LinkedIn-pagina in de gaten, dan wordt het vast allemaal snel wat duidelijker. Maar hopelijk heb je na het lezen van deze blog, toch een kleine glimlach op je gezicht.

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande, neem dan contact met me op. Hiervoor ben ik rechtstreeks te bereiken via 06-29526083 of Frank.vandeVinne@CCIGroep.nl

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok