Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

08
jun
Blogs

Alles begint met een goede relatie

8 juni 2021

Iedereen zal het herkennen. Er zijn momenten dat het goed gaat in je relatie, en ook periodes dat er verbetering mogelijk is. Ik merk dat bij mezelf en zie dat ook om me heen. Waardoor komt het nu dat het soms beter gaat dan anders? En wat kunnen we hieruit leren als het gaat om zakelijke relaties? De essentie is volgens mij investeren in elkaar. Dat geldt zowel zakelijk als privé. 

Hoe investeer je in elkaar? 

In mijn ogen begint dit bij elkaar kennen. Weten wat er speelt. Waar liggen je uitdagingen, waar heb je zorgen over en wat gaat juist goed. Met die kennis kun je een gezamenlijk toekomstperspectief bepalen. In een privérelatie de dingen die je samen wil gaan doen. Een lekkere lunch (nu dat weer kan) of straks een avond in het theater. In een zakelijke context de verbeteringen die je door wil voeren, een gezamenlijk project. 

Hoe zie ik dat bij onze klanten?  

De ene relatie is de andere niet. Dat geldt ook bij onze klanten, jullie dus. Ik zie wel een lijn in klanten waar we een goede relatie hebben. Daar doen we ook echt dingen samen. We spreken elkaar regelmatig, op verschillende niveaus, kennen elkaar daardoor, en hebben gezamenlijke doelen. We hebben actieve projecten lopen, of gaan dat op korte termijn doen. 

Wat gaan wij daar aan doen?

Ik vind het onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor een goed contact. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, daar hebben we jullie voor nodig. Je mag van ons verwachten dat we je actief opzoeken, onze relatie te onderhouden. Natuurlijk speelt er niet altijd wat waar we samen in op kunnen trekken. Ik vind het wel onze taak dat we dit verkennen. Net als een goede relatie heeft ook Livits aandacht nodig om het goed te laten blijven functioneren. Daar een project voor definiëren zie ik vaak goed werken. 

Het waarom achter een gezamenlijk project 

Samen een project doen. Wat los je daar eigenlijk mee op? In mijn ogen gaat het dan om de volgende drie zaken: 

       1. Je voegt waarde toe voor je leden

Een project doe je natuurlijk niet zomaar. Dat doe je omdat je waarde toevoegt voor je leden. Of het nu gaat om nieuwe mogelijkheden die je biedt qua selfservice door het ledennet uit te breiden, investeert in AVG-compliancy met de anonimiseringsmodule of meer inzicht verschaft door te gaan voor Power BI. Uiteindelijk doe je dit voor je leden. 

      2. Elk goed systeem heeft onderhoud nodig 

Net als een auto of je huis is onderhoud plegen een investering in de toekomst. Soms zie ik nieuwsbrieftemplates van 10 jaar oud. Daarin echte verbeteringen aanbrengen lukt niet meer. Onderhoud is nodig om dit bij de tijd te houden. 

      3. Je creëert een gezamenlijk doel, dat verbindt 

Een project draagt ook vaak bij aan een goede relatie. Je hebt een doel waar je samen voor gaat. Je leert elkaar beter kennen. Je gaat trots zijn op wat je neerzet. Dat is wellicht iets minder tastbaar dan beide voorgaande punten, maar daarmee niet minder belangrijk. 

Alles begint met een goede relatie. Daarmee begon ik deze blog. Wanneer we daar samen voor gaan, gaan we ook gave dingen bereiken voor jullie klanten. Ik wil daar ook persoonlijk mijn steentje aan bijdragen, investeer daar graag mijn tijd in. Wil je mij hierover spreken? Neem dan contact op via 06-29526083 of Frank.vandeVinne@Livits.nl  

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok