Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

02
mrt

Aanpassingen Livits infrastructuur

2 maart 2022

Techniek is voortdurend in ontwikkeling. Dat geldt ook voor de servers waarop Livits draait. Om met de tijd mee te gaan en ook naar de toekomst toe beschikbaarheid en ondersteuning te kunnen blijven garanderen, is onderhoud aan de infrastructuur periodiek noodzakelijk. Vanaf april nemen we onze omgeving onder handen, waarbij Livits even niet beschikbaar gaat zijn.

Wat gaan we doen?

We gaan de Windows versie van de webservers waarop Livits draait upgraden. Hierbij komt ook een nieuwere versie van Windows IIS (Internet Information Server, de toepassing waar Livits in draait) beschikbaar. Tegelijkertijd gaan we aanpassingen doorvoeren aan de disks van een aantal servers. Ook voeren we een Windows upgrade uit van onze database servers. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk om ook naar de toekomst toe ondersteuning vanuit Microsoft te kunnen krijgen.

Wanneer gaan we dit doen?

We starten vanaf april om de upgrades en andere aanpassingen door te voeren. Het plan is om elke week een server onder handen te nemen. Dit betekent dat we naar verwachting medio juni met de gehele operatie klaar zijn.
We gaan elke donderdagmiddag een upgrade uitvoeren. Dit doen we bewust overdag omdat we dan in geval van problemen snel kunnen schakelen en hiervoor alle noodzakelijke mensen beschikbaar hebben.

Wat betekent dit voor jullie?

Tijdens een upgrade is de Livits applicatie (backoffice) niet beschikbaar voor gebruikers. Ook de websites die binnen Livits beheerd worden zijn tijdens deze upgrade niet beschikbaar voor bezoekers. We verwachten dat dit ongeveer een dagdeel in beslag gaat nemen. Omdat we zowel de webservers als database servers upgraden, betekent dit dat elke Livits omgeving twee keer een middag niet beschikbaar is. Vanuit support ontvangt iedereen zijn persoonlijke planning, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande, neem dan contact op met je klantmanager, support of bel ons rechtstreeks via 076-578 09 50. Mailen kan natuurlijk ook via support@Livits.nl.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok