Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

11
mei
Livits Update

Nieuw in Livits: Release 2021.4.211

11 mei 2021

De eerste Livits Update op livits.nl. Dat voelt goed, als thuiskomen zou je kunnen zeggen! Doe je niks liever dan hyperlinks naar documenten maken in het Livits CMS? Dan bespaar je vanaf deze release flink wat kliks en dus tijd. Lees snel verder!

 

WANNEER VOOR MIJ BESCHIKBAAR?

Livits upgraden wij in zogeheten 'waves'. Mocht er onverhoopt iets fout gaan in een release kunnen we dat herstellen voordat iedereen er last van heeft.

  • Wave 1: week 17 (28-30 april)
  • Wave 2: week 18 (3-7 mei)
  • Wave 3: week 19 (10-14 mei)

Leest dit voor jou alsof het de eerste woordjes zijn in een nieuwe taal en heb je geen idee in welke wave je zit? Mail ons dan op support@livits.nl en je weet het meteen.

DOORONTWIKKELING USER INTERFACE

Zoals je weet blijven we werken aan de user interface van Livits. Door dit continu te blijven doen geven we vorm aan het klantcommitment om de gebruiksvriendelijkheid van Livits verder te verbeteren.

Ook deze release bevat weer een aantal mooie verbeterpunten:

Livits - Hyperlink document

1. MINDER KLIKS HYPERLINK DOCUMENT

Wanneer je nu in het CMS een hyperlink gaat invoegen, dan zie je direct 2 nieuwe knoppen:

  • Nieuw document uploaden
  • Zoek bestaand document

Door deze knoppen hier al beschikbaar te maken bespaar je zo een aantal kliks en ben je dus sneller bij je doel. Helemaal fijn als hyperlinks naar documenten maken een veel gebruikte handeling voor jou is.

2. DE THROBBER

Sinds onze nieuwe UI hebben we ook een nieuwe throbber. Throb wat? Zo'n ding dat in beeld komt wanneer Livits 'aan het denken is' zodat dit voor jou als gebruiker duidelijk is. Op een aantal plekken ontbrak deze nog. Overal waar we hem kunnen tonen is de throbber nu aanwezig.

3. UITLIJNING TABEL HEADER

In het scherm 'Ordersoverzicht' gebeurde het nog wel eens dat de koppen van de tabellen in elkaar overliepen waardoor je de tekst niet goed meer kon lezen. Hier hebben we nu een wijziging voor gemaakt waardoor dit niet meer voorkomt. Indien de tekst niet in de tabelkop past wordt deze netjes afgebroken met ... erachter zodat er geen overlap meer is.

De user interface van Livits werkt het best op de meest gebruikte resolutie van Nederland & België (1920x1080) en een zoom percentage van 100%.

WIJZIGING IN WERKING SITEPROFIEL

Heeft je website een ledennet? Dan hebben je leden een siteprofiel waarin ze zelf aangeven hoe ze geregistreerd willen staan en communicatie ontvangen, handig dus. Daarnaast geef je in Livits aan wat de communicatievoorkeur van je leden is. Op welke manier, en via welke adressen zij benaderd willen worden. Deze kunnen verschillend van elkaar zijn.

Het was zo dat wanneer het siteprofiel van een lid bijvoorbeeld geen emailadres bevatte er teruggevallen werd op de communicatievoorkeur en het emailadres vanuit Livits aangevuld werd. Daar hebben we een wijziging in gemaakt. Is het emailadres of andere gegevens in het siteprofiel leeg, dan gebeurt er niks. Dus geen mail of bijvoorbeeld publicatie in bijvoorbeeld een ledenzoeker. Dit zou namelijk tot ongewenste situaties kunnen leiden waarbij leden bijvoorbeeld op hun privé emailadres benaderd zouden kunnen worden, terwijl ze dit niet ingesteld hebben. Extra belangrijk dus om te zorgen dat de informatie in het siteprofiel correct en volledig is.

NOG MEER WETEN OVER DEZE RELEASE?

Neem dan gerust contact op met Tom van der Burght. Tom is Product Owner van Livits en vertelt je graag alle ins en outs van iedere release!

Email: tom@livits.nl 

Telefoon: 06 17 38 76 49

 

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok