Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

Community

De realisatie van het ledenplatform LINK

Als vereniging wil je verbinding maken met je leden, zorgen voor waardevolle contacten tussen je leden en dat leden langdurig bij je blijven. Om dat te bereiken zijn er vele mogelijkheden, tegenwoordig vooral digitaal. Een online community is een middel dat veel verenigingen aanspreekt. Maar hoe pak je dat aan? Leren van ervaringen van andere verenigingen is alvast een goede start. Daarom nemen we je mee in de ervaringen van InEen.

Hoe ziet het online platform van InEen eruit?

LINK is het ledenplatform van InEen. Zelf beschrijven ze het als volgt: 

LINK is hét platform van en voor de leden van InEen. Het startpunt is ‘Mijn InEen’, een persoonlijke pagina met nieuws, themapagina’s en bijeenkomsten op basis van de interessegebieden die je zelf kiest en kunt aanpassen wanneer je wilt. In de LINK-groepen kun je meepraten, vragen stellen en ervaringen delen. De laatste berichten uit jouw groepen zie je terug op Mijn InEen.

In de uitgebreide kennisbank zijn de dossiers gerangschikt op thema. Je vindt hier informatie, handige documenten, praktijkverhalen, nieuws, bijeenkomsten en de contactpersoon van InEen.

 

Wat is er dan zo bijzonder aan LINK?

Het ledenplatform LINK is geen ledenplatform waar je simpelweg wat documenten kunt downloaden en je profielgegevens kunt wijzigen. Het is veel meer dan dat. Het is een online ontmoetingsplaats, waar op basis van interesses, persoonlijke voorkeuren en lidmaatschappen van online werkgroepen wordt bepaald welke content je ziet. En dat principe wordt op vrijwel elke pagina consequent doorgevoerd. Persoonlijker kan niet!

Een greep uit de functionaliteiten van het platform:

 • Duidelijkheid: Een welkomstvideo met uitleg hoe het platform werkt.
 • Personalisatie: mijn voorkeuren, nieuws, bijeenkomsten en thema’s.
 • Persoonlijk: onder andere door foto’s van medewerkers en leden die berichten plaatsen.
 • Interactie: via online groepen waar je lid van kunt worden.
 • Besloten: online vergaderingen en vergaderstukken, downloads.
 • Notificaties: van nieuws, bijeenkomsten, terugblikken, praktijkverhalen, consultaties en nog veel meer.
 • Snel contact: door een uitgebreide ledenzoeker.
 • Nieuwsbrief weekbericht: met daarin een efficiëntere opzet van de mailing. Artikelen van de afgelopen week kunnen eenvoudig worden toegevoegd. De data is per range te selecteren en op te slaan. Bovendien hoeft er geen handmatig titel en intro meer per artikel geschreven te worden.
 • Consultatiefunctie: leden kunnen andere leden raadplegen die expertise hebben over een bepaald onderwerp. Dit is Inclusief een document upload functie waardoor kennis snel gedeeld wordt.
 • Continuïteit: door een geïntegreerde helpdesk functie.

Tips en ervaringen

Wat kunnen andere ledenorganisaties of verenigingen leren van LINK en InEen?

 • Zorg ervoor dat je precies weet welke vragen er leven bij je achterban en wat er speelt. Zo kun je op actuele onderwerpen inspelen en zorgen voor relevante content.
 • Het is belangrijk een helder doel voor ogen te hebben wanneer je start met een online platform.
 • Zorg voor interactie! Besteed veel tijd aan het betrekken van leden door al vanaf de start te communiceren.
 • Gebruik een explainer om leden snel en makkelijk uit te leggen hoe het platform werkt.
 • Wanneer je de interesses en voorkeuren van je leden verzamelt en vastlegt kun je nog relevantere content aanbieden. Op het platform zelf, maar bijvoorbeeld ook met inhoudelijke nieuwsbrieven.
LINK - Zo werkt het!

InEen en Livits

Het ontwikkelen van een platform als Link is natuurlijk een mooie opgave. We hebben hier samen met InEen hard aan gewerkt. In overleg hebben we zowel de inhoud van het portaal als van de homepage bepaald. Daarbij hebben we gekeken naar een duidelijke structuur en samen bepaald hoe we het ontwerp het beste naar voren konden laten komen. We zijn trots op het eindresultaat!

Meer weten?

Neem vooral even contact met ons op.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok