Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

24
jun

Webinar 'Digitalisering in de praktijk bij de NRTO'

24 juni 2022

Dat de wereld om ons heen constant verandert horen we dagelijks in het nieuws. Of het nu gaat om de coronacrisis of nieuwe wet- en regelgeving, verandering is een constante geworden. En deze verandering kan ook impact hebben op het functioneren van een professionele ledenorganisatie. Soms kan digitalisering een manier zijn om in te spelen op deze verandering.

Een goed voorbeeld hiervan laten we zien tijdens een webinar dat we organiseren samen met de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO).

De verandering bij NRTO: De STAP subsidie

Om de concurrentiepositie van Nederland sterk te houden, is scholing en opleiding van groot belang. Tot 2022 kon je daarop (onder voorwaarden) scholingskosten aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Vanaf 2022 kan dat niet meer en is hiervoor het STAP-budget in de plaats gekomen. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie, een subsidie van € 1.000 die te gebruiken is voor een training, cursus of opleiding. Deze is per 1 maart 2022 aan te vragen. Om de subsidie te kunnen gebruiken voor een opleiding is het een randvoorwaarde dat deze opgenomen staan in het STAP scholingsregister.

NRTO is als brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus een erkennende organisatie binnen de subsidieregeling. Dit betekent dat aangesloten leden die het NRTO keurmerk hebben behaald, door de NRTO kunnen worden geregistreerd in het STAP-scholingsregister. Opleiders die zijn erkend zijn zelf verantwoordelijk voor de registratie van hun opleidingen.

Veel aangesloten leden gebruiken de NRTO als erkennende organisatie voor de STAP. Dit betekent een aanzienlijke hoeveelheid werk voor de organisatie.

Inschrijven webinar

Tijdens het webinar op 05 juli nemen we jullie mee in hoe dit gelopen is, wat het effect was bij NRTO en hoe we met digitalisering hiervoor een oplossing hebben bedacht. Wil je hier bij zijn? Schrijf je hier in!

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande, neem dan rechtstreeks contact met ons op. Dat kan via info@Livits.nl, via ons kantoor (076-578 09 50) of via de Livits connect app.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok