Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

28
apr

Terugkoppeling Livits data interviews

28 april 2022

Data geeft inzicht en kan je ondersteunen in het maken van keuzes. Livits bevat een bron van waardevolle data van aangesloten verenigingen en leden. Wij willen onze klanten helpen hier meer uit te gaan halen. Daarom zijn we dit jaar gestart met een data initiatief. Ons doel is om onze klanten te ondersteunen in hun werk, door het inzichtelijk maken van belangrijke data. Wij zijn namelijk van mening dat inzicht in Livitsdata onze klanten helpt succesvoller te worden als organisatie.

Wat hebben we gedaan?

Maar hoe bepalen we nou wat waardevolle data is voor onze klanten? Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben wij dertien klanten geïnterviewd. Aan de hand van deze klantinterviews hebben wij onderzocht welke behoeften er spelen op het gebied van data. Hieruit kwamen twee belangrijke behoeften naar voren.

Welke twee behoeftes zijn er?

Allereerst lieten onze klanten weten dat ze graag meer willen weten over hun ledenaantallen en met name hoe de ledenaantallen veranderen over de tijd. Dit kan nog verbijzonderd worden naar bijvoorbeeld lidmaatschapsoorten, branches, enzovoort.
Ten tweede willen ze graag kunnen inzien hoe actief hun leden zijn. Bijvoorbeeld: welke leden zijn actief op het ledennet, welke leden melden zich veel aan voor bijeenkomsten en welke leden zijn actief binnen werkgroepen? Bovendien is het heel interessant om in te kunnen zien welke leden juist minder of niet actief zijn.
Inzicht in hoeveel leden er niet actief deelnemen bij je vereniging kan je een indicatie geven van je succes, maar het maakt het ook makkelijker om gericht juist die leden te benaderen die niet actief deelnemen.

Hoe gaan we nu verder?

Uit de interviews blijkt dat de bovenstaande zaken voor veel klanten interessant zijn en verdienen daarom de nodige aandacht. Deze data is op dit moment niet (eenvoudig) in te zien voor onze klanten, daarom willen wij hier een mooie oplossing voor aanbieden.
Op basis van de informatie vanuit de interviews ontwikkelen we een aantal dashboards in de bestaande PowerBI oplossing. Dit doen we in afstemming met de customer board en de deelnemers aan de interviews.

Wil je ook meedenken?

Neem dan gerust contact met mij op. Je kunt mij het beste bereiken via e-mail: arjen@livits.nl

Arjen van Vastenhoven

 

 

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok