Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

28
jun

Kolla, een basis voor de toekomst

28 juni 2022

Kolla is onze online samenwerkingstool. Veel van onze klanten gebruiken dit wanneer leden onderling, al dan niet samen met collega’s van de ledenorganisatie, digitaal samenwerken. Of je het nu werkgroepen, commissies of communities noemt, overal kan Kolla iets toevoegen wanneer je denkt aan ledenbinding.

Vanuit onze Livits-pijler ‘We helpen je leden te binden’ is Kolla dan ook een belangrijk onderdeel in het Livits verhaal.

Het huidige Kolla maakt gebruik van techniek die een ‘end of life support’ heeft bereikt. Dit betekent niet dat het daardoor niet meer werkt, maar het betekent wel dat doorontwikkelen steeds lastiger gaat en dat je gevoeliger bent voor kwetsbaarheden die mogelijk in de toekomst zouden ontstaan.

Dit willen we natuurlijk niet! Daarom staat dit project ook op de Livits Roadmap en hebben we de afgelopen periode hard gewerkt om Kolla om te zetten naar het supermoderne framework React. Hiermee is Kolla weer technisch toekomstproof.

Wat is er beter aan de nieuwe Kolla versie?

We hebben Kolla ‘waarde toevoegend technisch omgebouwd’. Een hele mond vol, maar het komt erop neer dat we tijdens het ombouwen ook functionele verbetering laten zien.

Hieronder een opsomming van de meest in het oog springende verbeteringen:

 • Er zijn meer mogelijkheden om jouw Kolla omgeving te personaliseren:
  • Kleurgebruik in lettertypen
  • Kleurgebruik in knoppen
  • Achtergronden die instelbaar zijn
  • Meer configureerbare onderdelen. Bijvoorbeeld andere benamingen voor ‘Mijn netwerken’, ‘Wat houdt je bezig’ en ‘Vind ik interessant’.
 • Minder onnodig op en neer scrollen doordat verschillende onderdelen ‘blijven plakken’ wanneer je scrolt:
  • Netwerkomschrijving
  • De ‘Berichten’, ‘Bestanden’, ‘Leden’ knoppen
  • Het ‘Mijn netwerken’ overzicht
  • Algemene performancewinst waardoor Kolla sneller werkt.


Natuurlijk blijft het hier niet bij en zullen we Kolla steeds beter maken. Juist wanneer deze technische stap achter de rug is kunnen we ook functionele wensen beter realiseren. Hierbij proberen we uiteraard datgeen te maken wat zoveel mogelijk waarde toevoegt voor jullie als gebruikers en voor jullie leden.

Wanneer voor jou beschikbaar?

In de Sprint die nu loopt (van 21-06 tot en met 11-07) verwerken we de laatste feedback naar aanleiding van onze eigen tests als die van een Livits-klant. Hiermee bereiken we het punt dat we de vernieuwde Kolla in productie kunnen brengen. 

Hoe gaat de uitrol in zijn werking?

 • Je gaat vanuit Livits Support een bericht ontvangen dat je nieuwe Kolla omgeving beschikbaar is en wat de tijdelijke URL is waar je deze kunt gebruiken. We streven ernaar dit bericht kort na het einde van de lopende Sprint te versturen. Dus omstreeks 11 juli.
 • Klik gerust alvast eens rond zodat je kunt wennen aan het nieuwe uiterlijk.
  • Let op: alles wat je op de nieuwe Kolla doet is ook zichtbaar op de oude Kolla en omgekeerd. (dus ook berichten plaatsen in een actief netwerk). Maak dus bijvoorbeeld een testnetwerk aan en voeg collega’s daaraan toe mocht je nog willen experimenteren.

 • Een week nadat we de tijdelijke URL hebben verstrekt zullen we de nieuwe versie verplaatsen naar jullie gebruikelijke URL. Hierdoor is de nieuwe versie dus ook voor jullie leden beschikbaar.

Tip: stel nu alvast een bericht op naar je leden waarin je deelt dat Kolla (of de naam die jullie zelf voor het platform hebben😉) binnenkort een nieuwe versie krijgt. De precieze datum kun je dan nog delen wanneer dit bekend is.


Vragen?

Heb je vragen over Kolla? Of ideeën over hoe Kolla nog beter te maken is? Neem dan gerust contact met mij op. Als Product Owner van Livits vertel ik jou en je collega's graag alle ins en outs van Kolla!

 

Tom van der Burght

Email: tom@livits.nl

 

Of via de Livits Connect app.

 

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok