Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

27
jun

CPI 2022 Indexatie alert

27 juni 2022

Aankondiging van een waarschijnlijk erg hoge CPI-index dit jaar

De huidige hoge inflatie is bijna dagelijks in het nieuws. We merken het allemaal in ons dagelijks leven, bijvoorbeeld als we afrekenen bij een tankstation. Dit betekent naar alle waarschijnlijkheid ook een aanzienlijke indexatie van de kosten voor Livits. De CPI index over 2022 staat op dit moment op 8,1% en stijgt nog steeds. We horen in de markt dat rekening gehouden moet worden met een indexatie van 9% of meer.

Waarom indexeren we?

We indexeren omdat prijzen jaarlijks stijgen. Dit zien we aan hogere prijzen die leveranciers aan ons doorberekenen. Dit doen we ook omdat we de salarissen van onze medewerkers moeten aanpassen aan de prijsstijging. Het behouden van medewerkers is topprioriteit voor ons, zeker ook gezien de krapte op de arbeidsmarkt.

Wat is ons advies?

We indexeren onze contracten altijd bij de start van een nieuw kalenderjaar De hoogte van onze index staat op dit moment nog niet vast. De mate van prijsstijging in de rest van dit jaar is hiervoor bepalend. Ons advies is om rekening te houden met een aanzienlijke indexering van tenminste 9%. Dit geldt voor zowel de vaste kosten voor Livits als de eenmalige uitgaves voor projecten, dagdelen consultancy of servicepakketten. De kosten voor eenmalige investeringen zijn de afgelopen jaren niet aangepast. Gezien de huidige hoge inflatie verwachten wij dit voor volgend jaar wel te doen. Via onze nieuwsbrief zullen wij jullie hierover op de hoogte houden.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over het bovenstaande, neem dan rechtstreeks contact met ons op. Dat kan via je klantmanager, via ons kantoor (076-578 09 50) of via de Livits Connect app.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok