Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

17
jan
Livits Update

Nieuw in Livits: Release 2021.4.381

17 januari 2022

Het is inmiddels januari, maar deze release begint nog met 2021. Deze release is namelijk het resultaat van onze laatste Sprint van vorig jaar. Komende release begint het nummer dus met 2022.

Deze release onder andere zichtbaar resultaat van het stage onderzoek van Bram.

Lees snel verder!

WANNEER VOOR MIJ BESCHIKBAAR?

Livits upgraden wij in zogeheten 'waves'. Mocht er onverhoopt iets fout gaan in een release kunnen we dat herstellen voordat iedereen er last van heeft.

  • Wave 1: week 1 (5 - 7 januari)
  • Wave 2: week 2 (10 - 14 januari)
  • Wave 3: week 3 (17 - 21 januari)

Leest dit voor jou alsof het de eerste woordjes zijn in een nieuwe taal en heb je geen idee in welke wave je zit? Mail ons dan op support@livits.nl en je weet het meteen.

DOORONTWIKKELING USER INTERFACE

Zoals je weet blijven we werken aan de user interface van Livits. Door dit continu te blijven doen geven we vorm aan het klantcommitment om de gebruiksvriendelijkheid van Livits verder te verbeteren.

Ook deze release bevat weer een aantal mooie verbeterpunten:

1. Verbeterde iconen Selecties

Misschien heb je zelf wel deelgenomen aan een interview met Bram. Dit is één van de verbeterpunten die naar voren kwam uit het onderzoek: duidelijkere iconen voor 'Overzicht in selecties' en 'Voeg toe aan (huidige) selectie'. 

Livits - Knopgebruik selecties

2. Duidelijker verschil tussen de weergaven 'Overzicht' en 'Detail kaart'. 

Nog een verbeterpunt uit het onderzoek van Bram is een beter verschil tussen 'Overzicht' en 'Detail kaart'. Door hier nu een soort toggle van te maken is het heel duidelijk welke weergave op dit moment actief is. Daarnaast is het ook heel makkelijk switchen.

Livits-Toggle Overzicht_Detail

De user interface van Livits werkt het best op de meest gebruikte resolutie van Nederland & België (1920x1080) en een zoom percentage van 100%.

VERBETERING REGISTRATIE GESLACHT

We werken hard aan een verbetering omtrent het registreren van gender van je leden. Dit doen we op twee fronten:

  • De waarde 'onbekend' toevoegen op verschillende plekken in Livits. Omdat je soms simpelweg de juiste waarde (nog) niet weet. Denk bijvoorbeeld aan het importeren van persoonsgegevens uit een ander systeem waarbij het geslacht niet ingevuld was.
  • Een extra optie beschikbaar stellen op plekken waar leden om persoonsgegevens gevraagd wordt. Bijvoorbeeld op het ledennet en bij bijeenkomsten. Dit om Livits vriendelijker te maken voor mensen bij wie de standaard man/vrouw hokjes niet de juiste zijn. 

De waarde 'onbekend' is op dit moment al beschikbaar op verschillende schermen in Livits. De komende sprint(s) werken we verder aan het verder realiseren van deze wens.

BUG FIXES

  • Fix E-mail service: filteren van nieuwsbrieven op datum.
  • Fixes voor het tonen van leden op Google Maps kaarten.

NOG MEER WETEN OVER DEZE RELEASE?

Neem dan gerust contact op met Tom van der Burght. Tom is Product Owner van Livits en vertelt je graag alle ins en outs van iedere release!

Email: tom@livits.nl

Telefoon: 06 17 38 76 49

 

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok