Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

Livits
Sabatical

Wat heeft Robert tijdens zijn sabbatical gedaan?

17 juli 2023

Werken bij Livits is misschien wel bijna het leukste wat er is. Bijna dan natuurlijk. Want in deze zomerse tijd verlangen we allemaal wel naar een lekkere vakantie. En wat is vakantie in de overtreffende trap? Inderdaad, dat is een sabbatical. En dat is precies wat Robert Borghuis begin dit jaar heeft gedaan. Weten wat hij beleefd heeft? Lees het hier!

Het idee

In de zomer van 2022 heb ik aangegeven dat ik na ongeveer 5 jaar bij Livits gewerkt te hebben graag een wat langere periode vrij wilde nemen om samen met mijn vriendin Danielle een lange reis te maken. Danielle en ik hebben al een tijdje met dit idee rond gelopen en de verkoop van ons huis was voor ons de aanleiding om deze ideeën ook echt uit te gaan voeren.

Ik heb dit bespreekbaar gemaakt bij Frank en Julia en zij stonden hier voor open. Na een aantal goede gesprekken heb ik de kans gekregen om 3 maanden vrij te nemen. Ook Danielle kon tussen maart en juni vrij krijgen, dus dat was geregeld: We gaan op reis! Maar waar naartoe? Na het opdoen van de nodige inspiratie, maken van wensenlijstjes en discussies was er 1 ding zeker: we wilden allebei heel graag Japan ontdekken.

Japan!

Met de voorbereidingen hebben we hier dan ook de focus op gelegd. We hebben zelf de hele route uitgestippeld en de accommodaties geregeld. Het tweede deel van de reis lieten we open.
Op 2 maart landden we in Tokio en merkten meteen dat we echt in een andere wereld terecht waren gekomen. Het is een stad met 34 miljoen inwoners maar toch doet deze stad heel relaxed aan. Iedereen is rustig, beleefd, beheerst en behulpzaam. De Engelse taal beheersen de Japanners niet goed. Op de meeste plaatsen was Google Translate onmisbaar, maar wat je ook op een Japanse menukaart aanwijst, alles is lekker!

Overal waar je kijkt zie je animaties en manga, alsof alle Japanners nog verlangen naar hun jeugd en bijbehorende speelgoed en tekenfilmseries. Daarnaast zijn de Japanners erg netjes, georganiseerd en hygiënisch, wat het reizen zeer aangenaam maakt.
Na de drukte van Tokio zijn we doorgereisd naar Okinawa. Dit is het zuidelijke eiland van Japan en dit merkten we ook aan de temperatuur. Op dit eiland viel ons verder op dat het Hawaïaanse en Taiwanese invloeden heeft. Het tempo ligt hier ook een stuk lager en is meer ‘layed back’ dan in Tokio.


Vanaf Okinawa hebben via Osaka onze reis vervolgd. Met verschillende Shinkansen treinen (oftewel bullettrains) zijn we onder andere in Kobe geweest (waar de Kobe beef heerlijk was). Ook Kyoto hebben we bezocht: Een stad met ongelofelijk veel bezienswaardigheden: Je struikelt over de tempels. In de periode dat wij in Japan waren was de Sakura tijd begonnen dus de bloesembomen zag je overal uitkomen.
Verder hebben plaatsen als Hiroshima en Nikko veel indruk gemaakt en hebben we in Japan ontzettend veel verschillende dingen gezien en meegemaakt: Afwisselende natuur (van de besneeuwde bergen in Nagano tot de tropische eilanden behorende bij Okinawa). De vele tempels en heiligdommen en de eigenzinnige maar zeer vriendelijke mensen hebben een blijvende indruk achtergelaten.


En toen?

Na 5 weken Japan en nog een week in Taiwan hebben we Azië weer verlaten en uiteindelijk het tweede gedeelte van de reis op een iets lager tempo in Zuid-Europa doorgebracht. Dit was een ideale combinatie. Het is een heerlijke tijd geweest die ik niet had willen missen.


Alles weten?

In een kort stukje in de nieuwsbrief kan ik natuurlijk niet alles vertellen wat ik heb meegemaakt. Wil je meer weten? Dan mag je me het hemd van het lijf vragen via 076 - 578 0950. Mailen kan natuurlijk ook via Robert.Borghuis@Livits.nl.

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok