Direct contact

Bijster 15
4817 HZ Breda
076 578 0950 | info@livits.nl

24
Feb
Blogs

Even voorstellen... onze stagiaire Janneke!

24 februari 2021

"Hi, ik ben Janneke, ik ben 21 jaar, woon in Rijsbergen en momenteel 3e jaars student ICT & Media Design bij Fontys Hogeschool te Tilburg.

Binnen mijn studie ‘moet’ ik stagelopen, maar omdat ik het leuk vind om nieuwe uitdagingen aan te gaan en stage wil lopen, ben ik begin februari gestart bij CCI Groep. Tijdens de eerste gesprekken bij CCI Groep merkte ik gelijk een positieve en enthousiaste sfeer op, die ik ook nu zie terugkomen gedurende het ontwikkelen van software voor hun klanten. Naast dat ik deze sfeer fijn vind om in te werken, vind ik het interessant om meer te leren over het ontwikkelen van software voor ledenorganisaties en draag ik graag bij aan het verbeteren van Livits.

Waarom kiest een meisje voor een ICT opleiding?

Als klein meisje heb ik mijn broer ooit zien coderen (inmiddels is hij Software Engineer), en toen ik dat zag dacht ik meteen: dat wil ik ook! ‘Een vrouw in de ICT, dat hoor ik niet snel’ was één van de reacties die ik vaak kreeg als ik vertelde over mijn keuze voor de studie Applicatieontwikkeling. En dat was ook zo, want ik merkte al snel dat mijn MBO studie voornamelijk met mannen was. Maar dat heeft mij nooit tegengehouden! Gedurende mijn MBO opleiding heb ik mijzelf met name gefocust op de back-end van applicaties. Na het afstuderen had ik het idee dat ik meer in mijn mars had. Daarom ben ik gestart aan mijn huidige studie HBO ICT & Media Design, waarin ik me met name focus op de front-end kant van applicaties en websites. Ik leer ook veel over het designen en bouwen van software voor de gebruikers. Hierdoor is mijn studie dus heel breed, waarin ik me met name focus op user-experience en development.

Wat ga ik bij CCI doen?

Naast dat ik binnen het development team ga meelopen waar ik meer leer over Livits, ga ik ook aan de slag met een toffe opdracht waarin ik mee werk aan de modernisering van Livits. Binnen deze opdracht ga ik aan de slag met React, om zo vernieuwde technologie toe te passen en ervaar ik hoe het is om ICT toe te passen in een bedrijf.

Als ik niet bij CCI werk, wat doe ik dan? 

In mijn vrije tijd doe ik aan twirling bij Glitters Prinsenbeek, bouw ik mee bij buurtschap Laarheide voor het Bloemencorso Zundert, schrijf ik als redacteur bij Corsief, ben ik bestuurslid Kadervorming bij ’t Stokperdje waar ik ook verschillende clubs met kinderen draai en ben ik graag bezig met creatieve projecten. Al met al een bezige bij!

Benieuwd geworden naar mijn opdracht, of wil je meer terug zien van mijn stage bij CCI Groep? Hou dan zeker de LinkedIn van CCI Groep in de gaten, want daar ga ik meer vertellen over mijn proces en opdracht!”

Livits.nl gebruikt cookies voor anonieme analyse van websiteverkeer, zodat we de functionaliteit en effectiviteit van deze website kunnen verbeteren. Na toestemming gebruiken we deze om gepersonaliseerde content weer te geven. Bekijk onze privacy- en cookieverklaring.

Ok